Menu

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Yazdır / Tarih: 2017-01-06

Orhangazi Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı Neşet Çağlayan Başkanlığı’nda Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 5’i gündem, 2’si de ek gündem maddesi olmak üzere toplam 7 maddenin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısı öncesinde değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Aralık ayı içinde yapılan çalışmalar ile ilgili belediye meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Çağlayan, alt yapı ve asfalt çalışmalarının tamamlayıcısı olan kaldırım çalışmalarının Muradiye Mahallesinin alt bölgelerinde devam ettiğini belirterek, bununla birlikte Örnekköy mahallesinde asfaltlamaların başladığını ifade etti.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Orhangazi Belediyesi’nin 2017 yılının ilk meclis toplantısında ilk olarak Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonrasında Denetim Komisyonu üyeliklerine İlhan Kılıç, Cemal Karagüzel, Hasan Budak, Murat Çetin ve Süleyman Yaşa seçildi. 2017 yılı Sözleşmeli Personelin ücretlerinin belirlenmesi Maliye Bakanlığının tespit ettiği taban fiyattan belirlenirken, Memur Dolu Kadro Derece Değişikliği de oy birliği ile mecliste kabul edildi. Kültür Merkezi binasının yapılacağı alanda kalan küçük bir bölümün Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, meclis toplantısında ayrıca Orhangazi Belediyesi 2017 Mali Yılı Performans Programı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

CAMİ KARŞISINDAKİ CADDE GENİŞLETİLİYOR

Ocak ayı meclis toplantısında ayrıca Gazi Orhanbey Cami karşısında bulunan Dostlar Izgara yanındaki dar sokağın genişletilmesi için burada bulunan küçük binanın kamulaştırılması maddesi de görüşüldü. Buna göre kamulaştırma bedeli belirlenen ve yıkımı yapılarak caddenin genişletilmesi sağlanacak olan bölgede kamulaştırmanın Belediye’ye ait TOKİ’de bulunan daire ile takas edilmesi yetkisi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a verildi.

ARMAGAZ’IN YARATTIĞI HASARLAR FATURA EDİLECEK

Ocak ayı meclis toplantısında ayrıca Armagaz tarafından devam eden bazı bölgelerdeki çalışmalar ile bundan sonra yapılacak kazı çalışmalarında oluşacak hasarların Orhangazi Belediyesi tarafından yapılması ve maliyetinin ise Armagaz’a kesilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler