ZABITA EKİPLERİMİZDEN MARKETLERDE SIKI DENETİM

Yazdır / Tarih: 2018-10-04

Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe genelindeki marketlerde günlük denetimlerde bulunuyor. Ekipler, Zabıta memurları, marketlerdeki ürün etiketlerini de denetliyor. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Reyon fiyatıyla kasa fiyatının farklı çıkması durumunda ise 'Tüketici Kanunu' gereği tespit tutanağı tutularak, cezai işlem yapılması amacıyla valiliğe gönderiliyor. Zabıta ekipleri, kent sakinlerinin zarara uğramaması için tüm ilçelerdeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.  Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı memurlar 3 ekip halinde aynı anda ilçe genelindeki tüm marketlere yönelik başlattıkları denetimlerde ruhsat kontrolleri ile usulsüz fiyat artışları konusunda da denetim yaptı. Zabıta Müdürü Mustafa Öztürk, son günlerde dolar kurundaki artış nedeniyle vatandaşlardan fiyatlarla ilgili şikayet aldıklarını belirterek, bu şikayetler doğrultusunda biz de denetimlerimizi sıklaştırdık. Denetimlerimizde vatandaşlarımızın daha doğru alışveriş yapabilmeleri, daha bilinçli olabilmeleri için uyarılarımızı da yapıyoruz dedi. Öte yandan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara çağrıda da bulunarak marketlerde yata işyerlerinde özellikle raf fiyatı ile kasa fiyatları arasında farklılık gördüklerinde belediye zabıta birimine durumu şikayet etmelerini de istedi.