ZEYTİN ENTEGRE TESİS İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Yazdır / Tarih: 2016-01-12

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa Tarım İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Behzat Ak ve Orhangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul’ü makamında kabul etti. Orhangazi’de kurulması planlanan Turşu ve Zeytin Entegre Tesisi konusuyla ilgili yapılan görüşmede karşılıklı bilgi alış verişi yapıldı. Başkan Çağlayan, Gedelek turşusunun kendi başına bir marka olduğunu işaret ederek, “Orhangazi, Gemlik, İznik ve Mudanya ilçeleri sofralık zeytinin lokomotifi konumunda bulunuyor.

Her ne kadar ismini Gemlik’e kaptırsak da, en iyi sofralık zeytinin yetiştirildiği yer Orhangazi’dir. Şuanda ülkenin çeşitli yerlerinde zeytinin üretimi, ticareti yapılsa da ticaretin ve üretimin merkezi Orhangazi’dir. Zeytine 37 yıldır festivallerle sahip çıkan ilçe de Orhangazi’dir. Bu kapsamda kurulması planlanan entegre Orhangazi halkına ve çiftçilerimize büyük katkı sağlayacaktır.” diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi’ye yapılmasını planladığı, Orhangazi, İznik, Gemlik ve Mudanya bölgesinin zeytinini alıp, işleyeceği, satışa sunacağı entegre tesisinin çalışmalarında olumlu yanıtların alındığını bildiren Şube Müdürü Behzat Ak, ‘Tüm bu gelişmeler zeytinde Orhangazi’nin farkını öne çıkartıyor’ dedi. Orhangazi Belediyesi bünyesindeki Muhtarlıklar Müdürlüğü ile çiftçiye katkılar sağladıklarını anlatan Çağlayan, “Yaptığımız destekler sadece festivallerle kalmıyor. Muhtarlıklar Müdürlüğümüz çiftçinin bilinçlenmesinden sulama sistemlerinin yenilenmesine kadar birçok alanda aktif rol alıyor” dedi.