Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN ORHANGAZİ VİZYON ÇALIŞTAY'INA KATILDI

Yazdır / Tarih: 2016-10-28

Orhangazi’deki çeşitli kamu kurumları ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının Ortak akıl toplantısı ile kentin geleceğini şekillendirecek veri ve bilgileri paylaşması, analiz etmesi, kurumların stratejik öngörüleri arasında ortak bir koordinasyon ve işbirliği sağlanması amacı ile Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi öncülüğünde başlatılan Orhangazi Vizyon Çalıştayı’nın İstanbul’da sürecek 3 günlük program ve eğitim çalışmaları başladı.

 

MASRAFLAR BEBKA

Kaymakamlık AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin daha önce hazırladığı ve BEBKA tarafından da onaylanan Teknik Destek Projesi kapsamında tüm eğitim masraflarının bu şekilde karşılandığı Orhangazi Vizyon Çalıştayı’nın İstanbul programına Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, Milli Eğitim, İlçe Spor Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı Çalıştay’ın ilk gününde tüm kurumlar istatistiki bilgilerle Orhangazi’nin filmini çıkardılar. Tüm kurumlar ortaya koydukları veriler ile ilgili ilk gün oturumunda katılımcılara kısa sunumlar gerçekleştirdi.

 

İKİNCİ GÜN PROGRAMINDA SWOT ANALİZİ VE PEST ANALİZİ MASAYA YATIRILDI

Orhangazi Vizyon Çalıştayı’nın ikinci gününde Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkaın Neşet Çağlayan’ın da katıldığı programda Orhangazi’nin Güçlü, Zayıf, Fırsat ve Tehdit unsurlarını içeren ve swot analizi olarak bilinen çalışma masaya yatırıldı.

 

İLK GÜN SONUÇLARI ÇARPICI

Çalıştayın ilk gününde bir çok kurulun veri tabanları paylaşıldı. Buna göre Orhangazi’de eğitimde, Meslek liselerine yerleşen öğrenci sayısı düşüyor, Tekli Eğitime geçişte derslik ihtiyacının olması, TEOG Bursa sırlamasında başarı sırasının son yıllarda yükseliyor olması, Orhangazi’den yüzde 11 öğrencinin kent dışına gittiği, Sanayi ve Hayırseverlerin eğitime katkısı sınırlı olduğu, Çıraklık Eğitiminin Güçlendirilmesinin gerekliliği, İlk ve Ortaokullarda derslik ihtiyacının olması, Meslek Liseleri müfredat ve teknik alt yapıların yetersizliği, Marka okul üretilememesi ve Fen lisesi talebi, pansiyon ihtiyacının bulunması öne çıkarken, tarımda Toplam tarım alanlarının yüzde 63’ü zeytinlik olduğu, tüm ilçeler içinde zeytin ağacı sayısında ilk sırada yer alması ve alternatif üründe ise sadece kivinin ön plana çıkması öne çıktı. Çalıştayda Ticaret ve Sanayide öne çıkan unsurlar ise şunlar; Orhangazi gıda üretimi yapmasına rağmen gıdada ihracatın sadece yüzde 1 seviyesinde olması, faaliyet yoğunluğunun gıda üzerine olması, ticarette Orhangazi’nin merkez ilçeler hariç diğer tüm ilçeler arasında ihracatta lider olması, GIDA OSB ihtiyacının olması. Çalıştayın ilk gününde ayrıca spor, engelliler ve diğer hususlarda da veri bilgileri ortaya çıkarıldı.

 

TURİZM ÖNE ÇIKAN UNSUR

Orhangazi Vizyon Çalıştayı’nda ikinci günde Orhangazi’nin Güçlü, Zayıf, Fırsatları ve tehdit unsurları masaya yatırıldı. Projelerin desteklendiği çalıştayda ikinci günde gerçekleşen görüşmelerde Orhangazi’nin tarım ve sanayinin yanı sıra turizmde mutlaka atılım yapması görüşü ağırlık kazandı. Otoyolun Orhangazi’nin bir avantajı olarak ortaya çıktığı çalıştayda, ilçenin geleceğinin planlanması hususundaki risk ve tehditler ele alındı. Çalıştay grubunun yapacağı çalıştay ile ilgili olarak ise 3.günün ardından bir sonuç bildirgesi yayınlanacak.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız 

Diğer Haberler