Belediye Baskani Neset Çaglayan, ''Gürle Dagi'nin Kiymeti Bilinecek''
Yazdır / Tarih: 2014-06-16
‘Bursa Kupasi Yamaç Parasütü Mesafe Uçusu Yarismasi’, yamaç parasütü tutkunlarini Orhangazi Gürle Dagi’nda bir araya getirdi. Orhangazi Belediyesi ve Gökyüzü Hava Sporlari Kulübü isbirligi ile düzenlenen yarisma renkli ve heyecanli anlara sahne oldu. Bu yil üçüncüsü gerçeklestirilen organizasyon, Bursali pilotlarin yarisma uçuslari konusunda egitilmesi, daha fazla yarisma pilotu yetistirilmesi, Bursa’nin doga sporlari ve sportif havacilik potansiyelinin tanitilmasi amaciyla hayata geçirildi. Bursa, Istanbul, Ankara, Trakya, Izmir, Sakarya, Tokat, Manisa, Balikesir gibi illerden 70 pilotun katildigi yarisma iki gün sürdü.
Yarismacilar iki gün konakladi
Gelismekte Olan Spor Branslari Federasyonu, THK ve Uluslararasi Havacilik Federasyonu (FAI) tarafindan onayli resmi yarisma olan Bursa Kupasi 2014 yarismasina katilan sporcular Cuma aksami Orhangazi’ye geldi. Aileleri ile birlikte 100’ü askin misafir Belediye’nin ev sahipliginde Orhangazispor Gökmen Yildiran Tesisleri’nde konakladi. Bazi yarismacilar ise tesislerin içinde çadir kurdu. Yarismacilar ve aileleri için Cumartesi aksami mangal partisi düzenlendi.
Orhangazi’ye hayran kaldilar
Orhangazi’ye hayran kaldiklarini söyleyen Gökyüzü Hava Sporlari Kulübü Baskani Serdar Ilker, ‘Yamaç parasütü mesafe dalinda Türkiye’nin en sevilen yarisidir. 1100 metre yükseklikten kalkiyorsunuz ve mükemmel bir uçus rahatligina sahipsiniz. Orhangazi ve Gürle Dagi da bu spor için en uygun yerlerden birisi. Manzarasi, doga güzelligi harika. Bir yanda Iznik Gölü, diger yanda Marmara Denizi’nin Gemlik Körfezi’ni izliyorsunuz’ dedi. Iznik Gölü kiyisinda doga ile iç içe mükemmel bir ortamda agirlandiklarini söyleyen Ilker, misafirperverligi sebebiyle de Orhangazi Belediyesi’ne tesekkür etti.
Çaglayan, ‘Gürle Dagi’nin kiymeti bilinecek’
Etkinlik hakkinda açiklama yapan Belediye Baskani Neset Çaglayan, yeni dönemde Orhangazi’nin birçok alanda gelisim gösterecegini söyledi. Gürle Dagi’nin da yamaç parasütü için önemli merkezlerden birisi oldugunu ifade eden Baskan Çaglayan, ‘Orhangazi’de tarim ve sanayinin yaninda turizm çalismalari yapiyoruz. Iznik Gölü ve Gürle Dagi su ve doga sporlari için birer nimet. Iznik Gölü için attigimiz adimlari, Gürle Dagi için de atacagiz. Gelecekte Iznik Gölü’nün essiz manzarasi karsisinda Gürle Dagi’nda da doga sporlarinin yapilmasini arzuluyoruz’ dedi.
Saatlerce gökyüzünde süzüldüler
Türkiye’nin bakir yamaç parasütü alanlarindan olan Orhangazi Gürle Dagi’nda 1100 metre yükseklikten atlayan pilotlar, görev komitesi tarafindan hazirlanan uçus rotasi, havadaki dönüs noktalari ve uçusun bittigi gol noktasina en kisa sürede ulasmak için yaristi. Renkli görüntülerin olustugu uçuslarda 30 kilometrelik rotayi tamamlayip gol noktasina ulasmak için yarisan pilotlar 2 saati askin gökyüzünde süzüldüler.