Orhangazi Belediye Meclisi Haziran Ayi Toplantinin Ilk Birlesimini Dün Belediye Baskani Neset Çaglayan’in Baskanliginda Yapildi
Yazdır / Tarih: 2014-06-05
Orhangazi Belediye Meclisi Haziran ayi toplantinin ilk birlesimini dün Belediye Baskani Neset Çaglayan’in baskanliginda Meclis Toplanti Salonu’nda yapildi. Toplantiyi Ak Parti Ilçe Baskani Mustafa Kaya, SP Ilçe Baskani Serkan Demir, Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Erol Hatirli ve Meclis üyeleri ile Ziraat Odasi Baskani Hasan Cevizlidere ve yönetimi de takip etti.
BELEDIYE’YE 61 BIN m2 YER ALINDI
Meclis, Büyüksehir kanunuyla birlikte tüzel kisilikleri kaldirilarak mahalle statüsüne dönüsen Çakirli, Gedelek, Gürle, Karsak, Keramet’teki orman vasfini kaybetmis arazilerin Belediye tarafindan satin alinmasina oy birligiyle karar verdi. Buna göre, bes mahalle sinirlarinda kalan toplam 61.500 m2’lik 2B arazisi 89 Bin 904 Lira rayiç bedelle Mal Müdürlügü’nden Orhangazi Belediyesi’ne devredilecek.
YENI MÜDÜRLÜGÜN BÜTÇESI AYRILDI
Geçtigimiz ay Temizlik Isleri Müdürlügü’nden ayrilarak kurulan Park ve Bahçeler Müdürlügü’nün bütçesi de Meclis karariyla ayrildi. Meclis, 1 Milyon 626 Bin Lira’lik bütçeyi Temizlik Isleri Müdürlügü bütçesinden düserek Park ve Bahçeler Müdürlügü’nün bütçesini olusturmus oldu. Meclis’te Belediye bünyesinde faaliyet gösteren 13 müdürlügün görev ve çalisma yönetmelikleri de oy çokluguyla kabul edildi.
ÇIFTÇI MALLARI VE MURAKABE HEYETI ÜYELERI SEÇILDI
Ilçe Tarim Müdürlügü’ne bagli olan ancak Belediye Meclisi (3), Ticaret Odasi (1) ve Ziraat Odasi (1) temsilcilerinden olusan üyelerinin seçimleri Belediye Meclisi tarafindan yapilan Çiftçi Mallari Koruma Meclisi ve Murakabe Heyeti’nin üye seçimleri de toplantida yapildi. Buna göre; Çiftçi Mallari Koruma Heyeti asil üyeliklerine; Fikret Nogal, Murat Çetin, Turgay Peker, Nurettin Tüfekçi, Tahsin Kayhan. Yedek Üyeliklerine; Selahattin Çelik, Asli Demirel, Cemal Karagüzel, Izzet Aydin, Zeki Kabaoglu seçildi. Murakabe Heyeti asil üyeliklerine; Hasan Budak, Halil Kurtulmus, Mehmet Sahin, Orhan Kocabey, Kadir Çikisir. Yedek üyeliklerine ise; Ilhan Kiliç, Selahattin Çelik, Bekir Aydin, Enes Gören, Necip Özyigit seçildiler.
BELEDIYE PERSONEL ALACAK
Belediye Meclisi, Park ve Bahçeler Müdürlügü’nde görevlendirilmek üzere Ziraat Mühendisi, Fen Isleri Müdürlügü’nde görevlendirilmek üzere insaat teknikeri alinmasini da onayladi. Ayrica, Imar Isleri Müdürlügü’ne alinacak mimarin da 5 dereceliden 1 dereceliye düsürülmesi kararlastirildi.
GEDELEK’IN IMAR ÇILESI BITIYOR
Orhangazi’ye bagli Gedelek Mahallesi’nde yasanan imar sorununun çözümü için baslatilan çalismalar 2010 yilindan buyana yazismalarin yapilmasi suretiyle devam ediyordu. Il Özel Idaresi’nin kapanmasindan sonra Büyüksehir Belediyesi’ne devrolan konu dün Orhangazi Belediyesi Meclisi’nin gündemindeydi. Gedelek’te imar sinirinin genislemesini içeren konuyla ilgili Orhangazi Belediye Meclisi oybirligiyle ‘olur’ verdi. Bazi Meclis üyeleri imar alaninin nereye kadar genisleyecegi konusunda net bilgi sahibi olmadiklarini ifade etti. Belediye Baskani Neset Çaglayan, Gedelek’te özellikle anayolun alt kisminda ciddi sorunlar oldugunu söylerken, ‘Burada uzun yillardir yasayan vatandaslarimiz var. Büyüksehir imar genislemesi konusunda Orhangazi Belediye Meclisi’nden görüs istedi. Biz sorun olarak gördügümüz bu meselenin çözümünden yanayiz’ diye konustu. CHP’li Mehmet Dalyan ise imar genislemesinin sadece Gedelek’le sinirli kalmamasini istedi. Orhangazi’de özellikle Yeniköy altinda kalan bölgede uzun yillardir yerlesim oldugunu ancak imar olmadigini belirten Dalyan, ayni uygulamanin bu bölgelerde de yapilmasini istedi. Konu Imar Komisyonu’na havale edildi. Komisyon ve sonrasinda Meclis olumlu karar alirsa islemler Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan yürütülecek.
BASKAN’A SULAMA YETKISI
Geçtigimiz yil sonunda Merkez Sulama Birligi’nin kapatilmasindan sonra Orhangazi’nin kuzeyinde ve Yeniköy alt bölgesinde kalan tarim arazilerinde su sorunu meydana gelmisti. Kuraklikla karsi karsiya kalan 600 dönümü askin tarim alanina su verilebilmesi için Belediye Baskani Neset Çaglayan çalisma baslatmis, su kanallarinin onarilmasina baslanmisti. Belediye Meclisi de DSI tarafindan insa edilen Orhangazi Pompaj Sulama Tesisi isletme bakim ve yönetim sorumlulugunun devir alinmasi ve devir sözlesmesi imzalanmasi için Belediye Baskani Neset Çaglayan’a yetki verdi. Baskan Çaglayan, geçmise dair borçlar ve diger sorunlarla karsi karsiya kalmamak için Sulama Birligi’nin yeniden faaliyete geçmeyecegini söyledi. Çaglayan, susuz kalan tarim arazileri ve çiftçilerin magduriyetinin giderilmesi için yeni bir süreç baslatilacagini bildirdi.
BELEDIYE KREDI ALACAK
Kapanan beldelerin borçlari ve personelinin devrolmasiyla dogan aylik 250 Bin Liralik maliyet ve eski dönemden kalan 11 Milyon’u askin borç Orhangazi Belediyesi’nin gelirlerinde büyük düsüse neden oldu. Ekonomik sikintiya düsüren Belediye, ödemelerini yapmakta güçlük çekince çareyi kredi kullanmakta buldu. Konu dünkü Meclis toplantisinda görüsüldü. Meclis, 3 Milyon 500 Bin Lira’ya kadar kredi kullanmak için Belediye Baskani Çaglayan’a yetki verdi.
‘AMACIMIZ MAGDUR ETMEMEK’
Kredi kullanilmasiyla ilgili yetki verilen Baskan Çaglayan Meclis’te açiklama yapti. Çaglayan, eski dönemden kalan 11 Miyon’u askin borcun 8 Milyon’a yakininin piyasa borcu oldugunu söyledi. Bu borcun birikmesi ve alacaklilarin kapiya dayanmasiyla her gün karsi karsiya kaldiklarini ifade eden Baskan Çaglayan, ‘Göl yoluna asfalt yapilmis is bitmis ama 900 Bin lira alacak duruyor. Temizlik firmasi degismis eski firmanin 1 Milyon’a yakin alacagi olmasi bunlardan birkaç örnek. Isini yapmis, alin terini akitmis, zamanini malini harcamis esnafimizi magdur edemeyiz’ dedi.