Menu

Orhangazi Belediye Meclisi, Şubat Ayı Toplantısının Birinci Birleşimini Gerçekleştirdi

Yazdır / Tarih: 2015-02-11

Orhangazi Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısının birinci birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın başkanlığındaki toplantıda 4’ü ek gündem olmak üzere 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.  

            MECLİS ÖNCESİ HER PARTİYE BİLGİ

    Belediye Başkanı Çağlayan, toplantısı öncesinde Meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler verdi. DP’li Meclis üyelerinin toplantı öncesinde ek gündem maddeleri konusunda bilgi almak istediklerini yinelemeleri üzerine Başkan Çağlayan, “Cenazemiz sebebiyle bu ay yapamadık. Ancak gelecek ay itibariyle Meclis öncesinde DP, MHP ve CHP’li meclis üyesi temsilcileriyle bir araya gelip gündem hakkında bilgi alışverişi yapacağız” dedi.  

            DENETLEME KOMİSYONU SEÇİMİ TARTIŞMALI GEÇTİ

   Bu yılki ilk toplantıda seçimi yapılan Denetleme Komisyonu’na DP grubundan seçilen Aslı Demirel’in istifa etmesinden sonra DP’li üye için yeniden seçim yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan seçimden önce söz alan DP’li Meclis Üyesi Hasan Dursun, gurup olarak Nurettin Çetin’i Denetleme Komisyonu üyeliği için önerdiklerini söyledi. Dursun, DP’li diğer Meclis üyelerinin komisyonda yer almamak üzere yazdıkları dilekçeleri de Meclis’e sunarak daha önce eşi görülmemiş bir uygulamaya imza attı. Başkan Çağlayan ise sergilenen tavrın doğru olmadığına vurgu yaparak, “İsim diretmeyin, kim kimi istiyorsa ona oy versin. Bizim arkadaşlarımız gerek duruşu, gerek siyasi manevraları sebebiyle direttiğiniz isme güvenmiyor olabilir. Seçim yapılır görevini kabul etmeyen varsa daha önce yaptığı gibi istifa edebilir” dedi. Başkan Çağlayan, DP’li Meclis üyelerinin baskı altında hareket ettiklerine de dikkat çekti. Öte yandan AK Partili İlhan Kılıç’ta DP gurubunun ısrarına tepki göstererek “Kime istersek ona oy veririz. Bize o ismi diretmeyin” diye tepki gösterdi.  

             ÇETİN’E DP HARİCİNDE OY ÇIKMADI

  Tartışmalar uzayınca Başkan Çağlayan, üyelerden oy kullanmalarını istedi. Sandık açıldığında DP’li Levent Osman Sarıoğlu’na 16, MHP’li M. Nami Kurucu’ya ise 2 oy çıktı. İsmi üzerinde ısrar edilen Nurettin Çetin’e ise DP’li 6 üye haricinde oy çıkmadı. Komisyona DP gurubu adına Levent Osman Sarıoğlu seçilmiş oldu.  

             “SİZ NE İLE ÖZVÜNÜYORSUNUZ”

   Hasan Dursun, tartışmalar üzerine DP gurubu olarak gündem maddelerinin yüzde 80’ine oy verdiklerini söyledi. Başkan Çağlayan ise, “Siz ne ile övündüğünüzü zannediyorsunuz. Siz Meclis’te azınlık durumdayken yüzde 80’e evet dediğinizi söylüyorsunuz. AK Parti Meclis’te çoğunlukken yüzde 98’e evet demiş bir guruptur” dedi. Başkan Çağlayan, DP’lilerin AK Parti eleştirilerine karşılık da “AK Parti yaptığı doğru tercihler ve hizmetlerle milletin teveccühünü almıştır. Tavsiyem siz de örnek alın ki milletin sevgisini kazanın” dedi.  

              MOBESE İÇİN BAŞKAN’A YETKİ

   Orhangazi’de altyapı çalışmalarıyla birlikte yürütülmesi planlanan MOBESE’yle ilgili Büyükşehir Belediyesi 300 Bin Lira bütçe aktarmıştı. Orhangazi Belediye Meclisi de, MOBESE konusunda Emniyet Müdürlüğü ile protokol yaparak çalışmaların hızlandırılması için Başkan Çağlayan’a yetki verdi.  

            ARAÇLAR GERİ ALINDI

   Büyükşehir sınırlarına dahil olduktan sonra eski beldelerin araçları Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Büyükşehir Belediye Meclisi kararından sonra Orhangazi Belediye Meclisi de karar alarak araçların Orhangazi Belediyesi’ne alınmasını kararlaştırdı. Başkan Çağlayan, iş makinelerinin Belediye hizmetlerinde, iyi durumdaki iki toplu taşıma aracının Mart itibariyle hizmete girecek olan yeni mezarlığa taşımacılıkta, diğer iki toplu taşıma aracının ise okullar ve sivil toplum kuruluşlarının gezi programlarında kullanılacağını açıkladı. 

            ZABITA’YA TAVANDAN MESAİ

   Daha öncede çalışan personelinin hakları konusunda önemli adımlar atan Orhangazi Belediyesi, dünkü Meclis’te Zabıta fazla mesai ücretlerini de görüştü. Meclis, fazla mesai ücretlerini tavan ücret olan 403 Lira olarak belirledi.  

           HAFRİYAT SORUNU ÇÖZÜM YOLUNDA

   Orhangazi’de özellikle inşaat firmalarının ciddi sıkıntısı halini alan hafriyat döküm sahası olmamasıyla ilgili sorun çözüm yoluna girdi. Eski döküm sahasının dolmasından sonra, hafriyat dökümleri en yakın Gemlik’e götürülüyordu. Bu da yüksek maliyetler doğurduğu için ciddi sıkıntılar doğurmuştu. Belediye ise çözüm için 7 döküm noktası belirlemişti. Bu yerlerden 3’ü kabul edildi. Biri eski döküm sahası yanında, ikisi de kale bölgesindeki eski taş ocaklarından oluşan döküm sahalarının faaliyete geçmesi için Meclis Başkan Çağlayan’a yetki verdi. Eski taş ocaklarının şehrin siluetini bozduğunu söyleyen Başkan Çağlayan, “Bu alanları doldurarak hem hafriyat sorununu çözmüş olacağız, hemde yeniden yeşermelerini ve o kötü görüntülerin kaybolmasını sağlayacağız. Bunları yaparken de Belediye bütçesine katkı sağlamış olacağız” dedi. Hafriyat döküm sahası yetkisine DP gurubu onay vermedi.

    Meclis toplantısında ayrıca, Bal-Göç’e yapılan yeni bina için hazırlanan plan değişikliği imar komisyonuna havale edildi. Meslek Yüksek Okulu taşındıktan sonra kültür merkezi yapılması planlanan mevcut binanın olduğu yerle ilgili plan değişikliği de imar komisyonuna havale edildi. 

Diğer Haberler