34. ORHANGAZİ ZEYTİN FESTİVALİ

Yazdır / Tarih: 2012-11-05
34. ORHANGAZİ ZEYTİN FESTİVALİ

34. Orhangazi Zeytin Festivali kutlaması 05.11.2012 tarihinde Cumhuriyet Alanında gerçekleştirildi.

İlki 1978 yılında yapılan ve bu yıl 34.sü düzenlenen Zeytin Festivali’nin kutlama programı Festival Komitesi adına Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Baskanı Ismail Tartar’ın Cumhuriyet anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasi ile başladı.

Konuşmaların ardından Balgöç Orhangazi Şube Halkoyunları ekibi ile Tuna İlkögretim Okulu Halkoyunları ekipleri birer gösteri sundular. Festival kutlamalarının son bölümünde ise hafta boyunca festival nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından ise Festival Kervan Geçiş yarışması düzenlendi. Yarişmalardan sonra ise Bursa Büyüksehir Belediyesi Mehter Takımı ile Bursa Kılıçkalkan ekibinin gösterileri sahnelendi.

34. Orhangazi Zeytin Festivali kapsamında gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye girenler belli oldu. Hafta boyunca devam eden yarışmalar ve etkinliklerde Zeytin Güzeli, Zeytinyağlı Yemek ve Tatlı yarışması, Bahçe Bakım, Zeytin Dane yarışması, Kompozisyon yarışması ve Kervan Geçis yarışmaları düzenlendi.Aksamı ise Cumhuriyet alanında Kolpa konseri ile festival son buldu.

34. Orhangazi Zeytin Festivali kapsamında ilçe genelinde çeşitli yarışmalar düzenlendi. Festival bünyesinde gerçekleştirilen ve Orhangazi Halk Eğitim, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası ve Orhangazi Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenler dünkü kutlama programında açıklandı. Yarışmalarda dereceye girenlere ise çesitli ödüller verildi. Ödüller kutlama programı esnasında protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

YARIŞMALAR VE DERECEYE GİRENLER

1. Osman Nuri Metin - Anadolu Öğretmen Lisesi
2. Şeyda Salmasur - Eyüp Topçu Anadolu Lisesi
3. Ahmet Saim - Anadolu İmam Hatip Lisesi

Orhangazi Cumhuriyet Alanında Yapılan Konserde Gençler Kolpa ile coştu.

Son aylarından basarılı gruplarından olan Kolpa müzik gurubu 34. Zeytin Festivali kapsamında Orhangazi Cumhuriyet alanında verdiği konserle izleyenlere müzik dolu saatler yaşattı. Orhangazi Belediyesinin organize ettiği konserde dillerden düşmeyen şarkılarını Orhangazilerle birlikte söylediler. Havayi fisek gösterisinin de yapıldığı Festivalin finali Kolpa grubunun gençlerle birlikte söylediği şarkılarla sona erdi.

Diğer Festivaller