7. MAHMUDİYE ÇİLEK FESTİVALİ

Yazdır / Tarih: 2012-11-11
7. MAHMUDİYE ÇİLEK FESTİVALİ

Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ziraat Odası ve Mahmudiye Muhtarlığının katkıları ile düzenlenen 7. Mahmudiye Çilek Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, turizmciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Mahmudiye Çilek Festivali yoğun ilgi gördü. Mahmudiye Mesire alanında düzenlene festivale Bursa Vali yardımcısı Ergül Güngör, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Bursa Ak Parti Millet Vekili Zafer Işık, Bursa Ak Parti Millet Vekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, TURSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Şişli TURSAB BYK Yönetim Kurulu üyesi, Profesyonel Turist Rehberi Acente Sahibi Cem Balsu, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlilere, Orhangazi Ak parti ilçe Başkanı Fahrettin Uludağ, Orhangazi Milliyetçi Hareket partisi ilçe Başkanı Necati Güneş, Orhangazi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ender Teke, Orhangazi İyi Parti İlçe Başkanı vekili Muzaffer Yosmaoğlu, Eski Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Meclis üyeleri, Sivil Toplum kuruluşu Başkanı ve Yöneticileri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Mahmudiye Çilek festivalinde selamlama konuşmasını yapan Orhangazi Belediye Başkanı Sayın Bekir Aydın “Bugün burada Mahmudiyemizin, Orhangazi’mizin yakutu olan Mahmudiye Çileği için bir araya geldik. Festivaller sadece bir tanıtım bir pazarlama metodu değil aynı zamanda bir yörenin, bir toplumun birlik olma kaynaşma ve eğlenme vesilesidir. Bugün yedincisi düzenlenen festivale konu olan Mahmudiye Çileği’nin güzel ve başarı bir örneği bir hikayesi vardır. Biliyorsunuz ki Festivalin eş anlamlısı da şenliktir. Mahmudiye mahallemizin üretimi sera teknolojisinin kullanması, Mahmudiye Çileğini sadece gelir kapısı yapmamış ayrıca marka haline de getirmiştir” dedi. Orhangazi’de tek çilek üreten mahallenin Mahmudiye olduğunu belirten Aydın, Mahmudiye’de yılda 250-300 tona kadar üretim gerçekleştiğini belirterek, emeği geçenlere saygı, sevgi ve şükranlarını sunduğunu söyledi. Belediye Başkanı Bekir Aydın “Yaklaşık 35 yıl önce çilek fidelerini Mahmudiye’ye getirip diken zamanın muhtarı Ahmet Demir yaptığı bu çalışma ile köyüne, köylüsüne ne güzel bir hizmette bulunmuş. Şimdi hemen hemen Mahmudiye Mahallesi’nin yarısının geçim kapısı olan ürünün yetişmesine vesile olmuştur. Ahmet amcamıza saygılarımı iletiyor Mahmudiye mahallemiz adına Orhangazi’miz adına teşekkür ediyorum” dedi. İlk başta sadece yılda bir kez mahsul veren Mahmudiye Çilek’inin yediveren fidelerinin ekilmesiyle birlikte baharın ilk aylarından başlayıp sonbaharın sonuna kadar ürün veren geçim kapısı haline geldiğini vurgulayan Başkan Aydın “çok sevilen bir çizgi film vardı sanırım halende televizyonlarda gösteriliyor. Hani bir çilek köyünde yaşıyorlardı bol bol çilek üretir, bolca da tüketirlerdi. Hatırladınız değil mi ? Şirinler.. Mahmudiye Mahallemiz’de bizim için bir şirin bir köydür” dedi. Mahmudiye Mahallesi çilek üreticilerinin geçim kaynağı olan Çilek’i en iyi şekilde tanıtımına destek olmak için gerekli bütün gayreti gösterdiklerini söyleyen Aydın “Bunun yanında tüm sebze meyve üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz” dedi.

EN İYİ ÇİLEK YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Mahmudiye Çilek Festivali’nde, yapılan etkinlikler çerçevesinde en iyi çilek yarışması düzenlendi. Ziraat Mühendisi Belediye Meclis Üyesi Salih Gönül, İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mustafa Akpınar ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü den Melike Nursen Ayhan’ın jüri olarak seçildiği yarışmada en iyi çilek üreticileri belirlendi.
Yarışmaya katılanlar arasından Recep Üstün en iyi çilek üreticisi , Kadir Özşeker en iyi ikinci üretici ve Ramazan Bayraktar ise en iyi üçüncü üretici olarak seçildi. Dereceye girenlere plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Festival Orhangazi Belediyesi Halk Dansları topluluğunun halk oyunları gösterisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi ekibinin Konseri ve çocuklara yönelik oyunlar ve eğlencelerle sona erdi.

Diğer Festivaller