35. ORHANGAZİ ZEYTİN FESTİVALİ

Yazdır / Tarih: 2013-11-04
35. ORHANGAZİ ZEYTİN FESTİVALİ

Festival Coşkusu

Bu yıl 35.si düzenlenen Orhangazi Zeytin Festivali Kutlama Programı 04.11.2013 tarihinde Cumhuriyet Alanında yapildi. Milletvekilleri, Vali yardımcıları ve Demokrat Parti Genel Baskanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı festivalin kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi bando ve mehter takımı ile halkoyunları gösterilerinin gerçekleştirildiği festival Kervan Geçiş yarışmasi ile tamamlanırken, festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler bu festivalde ödüllerine kavuştu.

35.Orhangazi Zeytin Festivali kutlama programı Cumhuriyet Alanında gerçekleştirildi. İlki 1978 yılında yapılan ve bu yıl 35.si düzenlenen Zeytin Cumhuriyet anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile basladı.

Zeytine Vurgu

Festivalin açış konuşmasını Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul yaptı. Daha sonra sırasıyla Orhangazi Belediye başkanı, İlçe Kaymakamı ve Bursa Vali Yardımcısı , CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Ak Parti Bursa Milletvekili Ismail Aydın konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Cargil İlkögretim Okulu Halkoyunları ekibi ile Balgöç Halkoyunları ekipleri birer gösteri sundular.

Ödül töreni düzenlendi

Programda ayrıca festival kapsamında düzenlenen Bahçe Bakım, Zeytin Dane, Güzellik Yarışması, Zeytinyağlı yemek ve Zeytinyağlı tatlı yarışması, Kervan Geçis yarışması ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmalardan sonra ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Bursa Kılıçkalkan ekibinin gösterileri sahnelendi. Festival, kervan geçişi ile sona erdi.

Diğer Festivaller